Πρεμιέρα και στο Αθηναϊκό κοινό στην κινηματογραφική αίθουσα Μικρόκοσμος Prince Filmcenter (Πέμπτη 22/1 στις 22:00) για το ντοκυμαντέρ "Πάρβας άγονη γραμμή", μία συμπαραγωγή του ΣΚΑΪ και του Γεράσιμου Ρήγα, που "έκλεψε" την παράσταση στο 49ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. 

Πρόκειται για την ιστορία του Δημήτρη Γιαννακού, γνωστού και ως "Πάρβα" και της οικογένειάς του που κατοικούν στην Χώρα της Αμοργού. 

Η ταινία αποτελεί το καταστάλαγμα μιας σταδιοδρομίας τριών τετάρτων του 20ου αιώνα και συνοψίζει τα κύρια χαρακτηριστικά του πρωταγωνιστή.

Η ταινία διαδραματίζεται σε τέσσερις εποχές συνθέτοντας με λιτό τρόπο το ημερολόγιο της καθημερινότητας ενός αυθεντικού Αιγαιοπελαγίτη. 




Στην ιστορία δεν υπάρχει αφηγητής, αλλά η πλοκή προκύπτει από τα γεγονότα. Για 17 ολόκληρους μήνες ο κινηματογραφικός φακός καταγράφει τους τελευταίους μήνες της ζωής του "Πάρβα". 

Ο Δημήτρης Γιαννακός είναι από τους τελευταίους που πρόφτασαν να γεράσουν με αυτά που πρωτοαγάπησαν. Τα κρατάει μέσα του στέρεα, διαρκή, όπως ένας μακρινός του πρόγονος. 

Όταν ο "Πάρβας" έμαθε ότι χτυπήθηκε από σοβαρή ασθένεια, αρνήθηκε να φύγει στην Αθήνα για θεραπεία. Πήρε την απόφαση να μείνει στο νησί του να παλέψει, κι εκεί στον τόπο που αγάπησε να συναντήσει το θάνατο. 

Συγκλονιστική είναι και η παρουσία της κόρης του "Πάρβα". Η αγάπη, το παράπονο, το όνειρο και η απογοήτευση διαμορφώνουν τη στάση της και την οδηγούν στο να επωμιστεί σιγά- σιγά το ρόλο του πατέρα της στην δουλειά και στην καθημερινότητα της οικογένειας.